0

Denna bandana-liknande huvudbonad har många stavningar; durag / doo-rag, do-rag, dew-rag. Skit samma. Här kan du köpa din egen durag.

En doo-ragg är ett tyg som efterliknar vågorna på en persons huvud. Det är ett användbart verktyg för att hålla flätor från att se blöja ut. Att använda en doo-rag kan också lägga till lite stil till ditt hår, särskilt om du vill ha håret nere hela dagen. Knyt trasan vid sidan av huvudet, så håller du håret kvar till helgen.

Durag är inte unik för det afroamerikanska samhället. Dess historia går före inbördeskriget, men är närmast förknippad med afroamerikansk kultur. Hollywood har använt do-rags som tidstypiska stycken i filmer och som gängbeteckning i hiphopkulturen. Durag har också blivit populär bland mainstreampubliken. Även om detta inte är en historielektion, är den nuvarande inkarnationen av detta huvudstycke inte utan kontroverser.

Doo-rags används av afroamerikanska män för att bibehålla hårets struktur och för att göra ett modestatement. De är väldigt lätta att knyta, och alla har sin egen metod. Människor kan också välja sina favoritfärger och -stilar, såväl som det material de vill använda. Vissa föredrar ett stretchigt material, vilket möjliggör en åtsittande passform som andas runt huvudet. Mittsömmen ska vara i linje med mitten av huvudet, så att frisyren inte ser förvriden eller felriktad ut.

Fram till 1930-talet var durag främst ett hårvårdsverktyg. Det blev en symbol för innerstadens svarta kultur och var ett populärt föremål på gatorna, långt innan det fångade modebranschens uppmärksamhet. Dess popularitet och användning i rapkulturen var också en stor del av framväxten av durag som ett modestatement. Det har blivit en häftklammer i det svarta samhället och definierar årtionden av svart kultur.

Innan du applicerar durag, se till att du har haft en bra hårbehandlingsrutin. Under Black Pride-rörelsen blev durags ett omedelbart modestatement. Rappare som Jay-Z, Nelly, 50 Cent och A$AP Ferg började använda durag som ett stylingtillbehör. Durag populariserades också av rapparen Baby Keem, som gjorde en samarbetssingel med Travis Scott. En durag är ett bra tillbehör för vilken look som helst.

Durag bärs ofta som tillbehör under en monterad keps. Vissa människor väljer att bära en durag med sin keps för att göra ett uttalande. Durag har dock varit förbjuden från sportevenemang i Amerika sedan 2001. Washington Post har också diskuterat lämpligheten av att bära en durag utanför hemmet. Detta har lett till en utbredd rasism. Vissa svarta föräldrar förbjöd sina barn att bära duragg utanför huset.

Durags är en funktionell, moderiktig och prisvärd huvudbonad. Färgade män kan bära dem med håret i slingor för att förhindra friktion och hålla hårstråna intakta. Durag är gjord av slitstarkt tyg med utmärkt elasticitet och töjbarhet. Den är gjord av bomull eller siden. Det är ett mycket praktiskt och mångsidigt tillbehör som kan användas i sovrummet. Förutom de praktiska fördelarna är durags också användbara modeaccessoarer.