0

Olika sätt att knyta en bandana

För att vara så enkel i sitt utförande kan en bandana kan bäras på förvånansvärt många olika sätt.

Som pannband med knuten i nacken

För att vara så enkel i sitt utförande kan en bandana kan bäras på förvånansvärt många olika sätt.

Som pannband med knuten framtill

Ett av de vanligare sätten att bära en bandana är att göra den till ett pannband genom att först vika den på diagonalen från hör till hörn så att den får formen av en trekant. Därefter viker man den i önskad tjocklek, börja med toppen av triangeln och vik mot basen. Bandanan fungerar då som ett hårband om du är långhårig.

Runt halsen med knuten som en fluga

Bandanan viks på samma sätt som i ovanstående exempel men man placerar istället knuten framtill på huvudet. Detta sätt att bära en bandana är vanligare bland kvinnor.

I bröstfickan på kavajen

Ett gammalt trick för att piffa till en kavaj är att ha en snusnäsduk i bröstfickan. Antingen viker man snusnäsduken så att en trekant sticker upp, eller så viker man den kvadratiskt så att det enda som sticker upp är en rektangelformad del.

Runt handleden som ett armband

En bandana kan vara ett snyggt att bära som armband, eller som komplement till andra ”vanliga” armband. Vik bandanan som som i första exemplet ovan, men du kan behöva anpassa tjockleken på vikningen lite för att den ska passa bra som armband.

Runt axelrämmen på handväskan

För att piffa till handväskan så kan man helt enkelt knyta snusnäsduken runt axelrämmen på handväskan och låta den vila delvis över handväskan.